marți, 8 aprilie 2008

Ce mi s-a părut interesant zilele acestea

Datorită Summitului NATO a fost poate mai puţin comentat acordul dat de europeni textului constituţiei Kosovo. BT (bun de tipar), însă problemele nu se termină aşa de simplu, relaţiile inter-etnice fiind întotdeauna extrem de sensibile, mai ales în Balcani.

Numărul arestărilor au legătură cu activităţile teroriste – în cuprinsul Uniunii Europene s-a dublat practic în 2007 -, conform Raportului prezentat recent (7 aprilie) de Europol. O parte semnificativă a acestor acţiuni au legătură nu cu fundamentalismul islamic ci cu acţiunile separatiste, în principal în Spania şi Franţa. Este de reflectat însă cu privire la transfomările petrecute în interiorul Islamului european: militanţii sunt recrutaţi în Europa pentru a fi trimişi în zonele de conflict deschis (Irak, Afganistan şi, în ultima perioadă, în Somalia). Cred că la nivelul Uniunii ar trebui consolidate măsurile de prevenire a unor astfel de „transferuri”, în beneficiul stabilităţii globale. Şi nu cred că trebuie operat în sistemul dividerii „ireconciliabile” - drepturi fundamentale vs. securitate, întrucât cele două dimensiuni se intercondiţionează. Din acest punct de vedere, ghidul prezentat de Max-Peter Ratzel, directorul Europolului, este un document valoros, care trebuie aprofundat şi discutat mai bine şi în interiorul ţărilor membre ale UE. Pe această temă voi reveni zilele următoare.

De regulă urmăresc cu atentie „politicile verzi” (nu ale Verzilor) şi măsurile considerate ca venind în sprijinul mediului. Avem nevoie de astfel de politici, fără îndoială. Însă nu trebuie pierdute din vedere alte aspecte esenţiale. Între care, pe primul loc ar fi nevoia crescută de cereale. Nu putem risca foametea în diferite zone ale globului (sau creşteri exponenţiale la preţuri) pentru a produce biocombustibili. Preţul mondial la grâu şi porumb deja a crescut foarte mult faţă de anul trecut. Preţul la orez (şi restrângerea exporturilor de către primii trei producători mondiali) a urcat cu 26% anul acesta (în condiţiile în care aproape 3 miliarde de oameni depind de această cereală). Uniunea Europeană nu are nevoie de măsuri cosmetice ci de criterii solide de evaluare şi de operaţionalizare.

8 comentarii:

Marius Crunteanu spunea...

In sfarsit un roman care reuseste sa se detaseze de politichia autohtona, damboviteana, cu iz de branza ranceda din Muntii Pindului. :) Domnule eurodeputat, dumitale faci o munca de pionierat! Si ma si explic de ce spun acest lucru. In timp ce alti europarlamentari prefera sa considere Bruxelles-ul si Strassbourgul extensii ale luptei politice interne, dumitale, cel putin la prima vedere, incerci ancorarea Romaniei in problematica generala europeana. Sper sa reusiti, desi, sincer, ma indoiesc ca veti fi perceput ca un politician adevarat in Romania daca nu veti adopta stilul contondent al politicii neaose. Multa bafta, Timisul si Timisoara are nevoie de o voce puternica in Parlamentul European.

Anonim spunea...

Offtopic:CSL sector 3 lanseaza de sambata o serie de 6 cursuri de administratie publica si stiinte politice.Lectori vor fii dealungul celor 6 sambete persoane publice sau profesori universitari ca Ludovic Orban,Renate Weber sau CRISTI BUSOI :D .
http://alexandrumarin.wordpress.com/2009/03/24/cursuri-de-administratie-publica-si-stiinte-politice/

Calin spunea...

Ce mi s-a parut interesant zilele acestea? Am descoperit website-ul d-voastra cu simpatie pentru PNL si pentru un candidat tanar de care nu auzisem in prealabil.
Citind CV-ul descopar alt motiv de simpatie, am absolvit tot UMF « Carol Davila » Bucureşti doar cu cativa ani mai devreme.
Insa, toata activitatea d-voastra postuniversitara ma face sa rosesc. Personal nu am reusit decat un rezidentiat(in Romania) si un masterat(in strainatate). Am impresia ca CV-ul e destinat celor care nu au habar ce presupune un doctorat/rezidentiat/o facultate de drept/o activitate parlamentara si cate ore are o zi de lucru si care cred, inca in povestea cu Fat-Frumos. Mie unul imi inspira doar superficialitate si coruptie. Pacat.
Inca mai speram ca o clasa politica noua m-ar putea face sa ma intorc in Romania. Exemplele mediatizate gen Elena Basesu, Udrea si acum al d-voastra nu lasa loc de nimic.
PS Imi permit sa-l citez pe blogerul de mai sus "un roman care reuseste sa se detaseze de politichia autohtona damboviteana" Unde??????

dutu spunea...

bun si care-i treaba cu BT pentru constitutia kosovo ? Iti convine, nu-ti convinve ? Ai vre-un motiv pentru care nu-ti convine? Bagi fitile ? Vrei sa te dai interesant ? Vrei sa intreti in mintea Romanilor sperietoarea kosovo creata de clasa voastra de politicieni repetenti si nu stii cum s-o faci mai bine ?

Unknown spunea...

Vlad Rosca il impaca pe Harnagea cu Bittner. Miza: controlul PNL !



Gruparea Bittner: Distributie cu un fost ministru

Caruselul firmelor controlate de gruparea Bittner isi gaseste un cap de pod in firma RFD Jurilovca Holding SA, care gestioneaza un lant de magazine de desfacere a pestelui in marile orasele din tara. Firma-mama, Piscicola Tour, controleaza 99,8% din RFD. In mod surprinzator, administratorul RFD este Vlad Rosca, fost ministru al administratiei in timpul guvernarii CDR si mai nou, apropiat al lui Ioan Talpes. SC Piscicola Tour SRL nu s-a multumit sa scoata bani numai din peste, concesionand de la ARBDD si zona Zmeica-Golovita, unde se exploateaza stuful. In anul 2002, Bittner a inaugurat cu mare pompa statiunea Eden, amenajata pe fasia de teren de la Gura Portitei, pe care Piscicola Tour

o gestioneaza pentru 49 de ani.


Inainte de a parasi fabrica lui Bittner , Vlad Rosca a hotarat sa plateasca salariile celor 400 de angajati in natura. In loc de bani, salariatii au primit baxuri de conserve din peste. Unul dintre cei rasplatiti astfel, Natalia Ivan, spune ca si-a umplut casa de conserve si nu are ce sa faca cu ele, iar copiii ii mor de foame. "Am incercat sa vand conservele la targurile din satele vecine, dar nimeni nu vrea sa cumpere peste la cutie in patria pestelui, spune Natalia. Mai mult, mi-au atras atentia ca termenul de valabilitate a conservelor expira peste cateva zile." Directorul firmei Piscicola Tour, Doru Franculet, care coordoneaza activitatea imperiului lui Bittner, recunoaste lipsa de profesionalism

a lui Vlad Rosca si implicit problemele financiare ale societatilor piscicole de la Jurilovca si Murighiol. "Avem probleme cu materia prima pentru fabrica, dar si cu desfacerea conservelor. Fabrica va fi

reorganizata. In loc de 20 de produse vom realiza doar cateva, care sunt cerute pe piata. Dupa modernizare, doar jumatate din muncitori vor mai veni la lucru. Patronatul cauta un inlocuitor pentru fostul director Vlad Rosca" dupa ce acesta s-a inscris in partidul domnului Talpes, a spus Franculet.





Cine este Rosca ?

Unul dintre cei 15.000 de specialisti de care ne-a vorbit Emil Constantinescu este Vlad Rosca. Scriam, mai saptaminile trecute, ca el a fost strecurat printre PNTCD-isti de catre niste forte oculte. L-am dat exemplu, chiar, pe taticutul lui care este colonelul de Securitate Mircea Rosca, fost mahar in Divizia T (Tehnica) a Securitatii, cea care se ocupa cu imprimarile telefonice, filmarile, filajul etc. Acesta a nenorocit multi oameni, n-avea scrupule. Imediat cum a aparut articolul noastru odrasla lui, Vlad, a aratat colegilor din Guvern talonul de pensie al tatalui, pe care scrie M.ap.N, spunind ca a fost ofiter al armatei, nu al Securitatii. Toti lucratorii fostei Securitati au intrat dupa 22 decembrie 1989 in subordinea armatei, asa ca aceia care aveau sa iasa la pensie au iesit pe statele armatei. Nu ne face nici o placere sa ne amestecam in viata oamenilor, dar atunci cind acesti oameni sint, de fapt, neoameni si calca pe cadavre, este de datoria noastra sa-i facem de risul lumii si sa-i oprim. Fiul tovarasului colonel era, inainte de 1989, inginer. La alegerile locale din iunie 1996, cameleonul de Vlad Rosca a a lucrat la campania CDR , apoi, pentru alegerile parlamentare si prezidentiale.

Unknown spunea...

Cine face regula in vestiar la Steaua si la PNL

Cum este la Steaua:
Steaua are unul dintre cei mai bogati patroni din fotbal. Si desi nu are probleme financiare, si destui jucatori buni, rezultatele intirzie sa apara. De ce oare ? Hai sa vedem. In vestiarul Stelei, indiferent de manager sau antrenor, erea „sef” finul patronului. El facea regulile, el erea tot timpul consultat cine intra in teren, el ii pedepsea pe cei pe care ii considera responsabili de rezultat. Ce facea el, sau protejatii lui erea “tabu”, ca doar prin vocea lui ajungeau la echipa, nu-i asa, dorintele finantatorului. La “Palat” putini aveau acces iar cei care aveau acces nu indrazneau sa il vorbeasca de rau pe “omul din teren” al stapinului iar el se simtea incurajat.

Cum este la PNL:
Dupa Congres, cînd toata lumea credea ca scorul bun, obtinut in alegerile locale si parlamentare poate fi lesne imbunatatit, a intrat in vestiar “omul finantatorului” (dl. Catalin Harnagea). Incercase el si in timpul dlui Tariceanu sa acceada in teren, numai ca acesta nu s-a lasat pacalit. La tinut pe margine si chiar l-a trimis sa joace la echipa a doua. Pozitionindu-se in echipa cistigatoare la Congres, acesta si-a mai incercat o data norocul. Si ce credeti, de data asta ia mers. El sa infiltrat in vestiar si chiar a impus echipa care urma sa il poarte pe dl Antonescu spre prezidentiale. Ca drumul sa fie mai scurt, ia inchiriat un BMW ultimul racnet. Si ca in teren sa nu miste nimeni, nici macar pe extreme, a adus un jucator de forta (dl Vlad Rosca). Acesta, desi retrogradase in liga inferioara cu PNTCD din cauza ca in loc sa ii marcheze pe adversari a sarit la picioarele propriilor coechipieri, dupa un stagiu de pregatire pe la mai multe formatiuni de buzunar si un pescuit deconectant in delta (cu dl Bittner), parea in forma maxima. Ca o echipa unita, au inceput sa puna in practica de la managementul echipei pina la strategia de joc. Nu stiu cum sa descurcat PNL-ul atitia ani fara „know-how-ul” si experienta acestor profesionisti. Vorba vorba, dar fotbalul este pe goluri si politica pe procente! Vine sfirsitul campionatului si ce sa vezi, PNL nu numai ca a pierdul campionatul dar are si 5 procente in minus in clasamentul adevarului !!! Cine este de vina ? Au dat vina pe antrenor si restul echipei (filialele locale) bineinteles.
Eu in locul dlui Antonescu m-as duce direct la finantator si i-as spune, sa isi transfere finul la Al-Hilal iar restul echipei acolo unde ii este locul: in liga a doua. Poate asa ar mai putea exista o sansa, ca in toamna, PNL sa nu retrogradeze. Succes!

Anonim spunea...

Mult succes in ultimul tau mandat.

Dan Tanasa spunea...

http://tanasadan.blogspot.com/2010/03/foto-document-romania-sat-fara-caini.html

http://tanasadan.blogspot.com/2010/03/document-la-sfantu-gheorghe-partidul.html